Pola veka postojanja Doma učenika u ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru

ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar

ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar obeležava značajan jubilej – 50 godina postojanja Doma učenika u školi, u sredu 6. aprila 2022.

Rođendanska priredba, povodom ovog jubileja, počinje u 12:00 časova.

Školi su još 1970. dodeljene prostorije kuhinje ranijeg Doma učenika stručnih škola u krugu školskog dvorišta. Kako je bilo potrebno izvršiti određene radove udruženim sredstvima: Zajednice dečije zaštite Opštine Zaječar, Zajednice osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Društva za pomoć MNRL, Komunalnog zavoda za socijalno osiguranje i drugih organizacija i društava, zgrada je uređena za potrebe smeštaja i ishrane učenika ove škole.

Datum početka rada, tada Internata, a sada Doma je 6.4.1972. Tada ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar postaje jedina škola u istočnoj Srbiji čija je delatnost obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju, koja ima sopstveni Dom za smeštaj i ishranu učenika i tako je i danas.

Dom je kompletno renoviran 2012. godine. Kroz njega je prošlo mnogo generacija učenika i mnogo zaposlenih kojih se rado sećaju u školi. Danas su u Domu smešteni učenici iz više gradova Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Prethodni članci