Policija na području PU Zaječar otkrila 991 prekršaj tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja

Na teritoriji PU Zaječar počela pojačana akcija kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je realizovana od 16. do 22. septembra 2023. kontrolisali su 1.606 vozača i otkrili 991 prekršaj.

U akciji koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najčešće ugrožava bezbednost saobraćaja otkriveno je 780 prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila, 56 nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 155 ostalih prekršaja, dok je iz saobraćaja isključeno četiri vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije, u okviru ove akcije, u sredu, 20. septembra, realizovali su „Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“ kada su neprekidno 24 časa, uz angažovanje svih raspoloživih policijskih službenika i uređaja za kontrolu učesnika u saobraćaju sprovodili mere pojačane kontrole i otkrili 156 prekršaja nedozvoljene brzine kretanja i 18 ostalih prekršaja.

Međunarodna akcija istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Prethodni članci