„Policijske sportske igre” održane u Zaječaru

„Policijske sportske igre” naziv je takmičenja koje je organizovano drugu godinu zaredom u Zaječaru, u okviru projkta „Sport u policiji” Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Zaječaru su se pripadnici policije takmičili u futsalu, basketu, streljaštvu, odbojci i atletici.

Iz Policijske uprave Zaječar prvo mesto u streljaštvu osvojio je Željko Gogov, drugo mesto pripalo je Nenadu Mitiću, a treće Ivici Markoviću. Na Regionalno takmičenje plasirala se i odbojkaška ekipa iz PU Zaječar, kao i futsal ekipa. Takođe, ekipa zaječarskih vatrogasaca pobedila je u basketu. Vatrogasac Nikola Milenković bio je najbolji u atletici.

„U prvoj fazi takmičenja u Zaječaru učestvovale su tri ekipe u futsalu i dve u basketu, kao i ekipe u odbojci, atletici i streljaštvu. Na Regionalno takmičenje plasirala se jedna ekipa iz odbojke iz Zaječara i na Kuperovom testu plasirao se Nikola Milenković iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Zaječara”, rekao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Ekipe iz 27 srpskih policijskih uprava učestvovale su na turnirima prvo na lokalnom, a zatim će učestvovati na regionalnom i republičkom nivou, u sedam disciplina. Pobednici na lokalnom nivou obezbedili su plasman na Regionalno takmičenje policijskih uprava, koje će biti održano u toku leta, a drugi krug nadmetanja će istovremeno biti održan u nekoliko srpskih gradova. Najuspešniji pojedinci i ekipe nastupiće na Državnom prvenstvu manifestacije „Sport u policiji”.

Prethodni članci