Policijskoj upravi Zaječar od Grada Zaječara najsavremeniji uređaj za merenje brzine kretanja vozila

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je u ime lokalne samouprave donirao najsavremeniji uređaj za merenje brzine kretanja vozila Policijskoj upravi Zaječar.

Na ovaj način bezbednost učesnika u saobraćaju biće povećana, a u narednom periodu biće postavljeno i više kamera kako bi svi građani Zaječara bili bezbedni.

Policijskoj upravi Zaječar od Grada Zaječara najsavremeniji uređaj za merenje brzine kretanja vozila

„Zahvaljujem se pripadnicima Policijske uprave Zaječar na tome što odlično rade svoj posao i ovo što poklanjamo u ime Grada Zaječara kupljeno je od novca koji je prikupljen od naplaćenih kazni čiji deo dolazi u lokalni budžet. Uspeli smo da nabavimo uređaj za merenje brzine na putevima, sa pratećom opremom, tu su štampači i kompjuteri. Razgovarali smo o tome šta sve nedostaje od opreme Policijskoj upravi Zaječar, kako bi radili na našoj bezbednosti i dogovoreno je da kada budemo imali dovoljno novca da kupimo uređaje za merenje pre svega nedozvoljenih materija u organizmu, od alkohola preko opojnih sredstava. Radimo na tome da se u gradu postavi što više statičnih kamera kako bi se smanjili prekršaji i zaštitili građani. Smanjio se broj onih koji divljaju na ulicama. Nije više potrebno fizičko prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da bi se takvi prekršaji registrovali. Posebno ćemo voditi računa da to bude u blizini škola i na putnim pravcima gde se razvijaju velike brzine. Širiće se taj sistem. Postavićemo i više video nadzora kako bi se znalo ko to u gradu uništava javna dobra. Hvala vam na poslu koji radite i nadam se da će ovaj uređaj što više biti na terenu, a što manje prekršaja registrovati“, istakao je prvi čovek grada Zaječara Boško Ničić.

Policijskoj upravi Zaječar od Grada Zaječara najsavremeniji uređaj za merenje brzine kretanja vozila

Cilj je da ovakvi uređaji dovedu do prevencije sprečavanja vršenja prekršaja u saobraćaju.

Policijskoj upravi Zaječar od Grada Zaječara najsavremeniji uređaj za merenje brzine kretanja vozila

„Pre svega zahvalio bih se gradonačelniku Bošku Ničiću, Gradskoj upravi Zaječar i Savetu za bezbednost saobraćaja za kupovinu ovako kvalitetnog uređaja namenjenog za merenje brzine kretanja vozila kako u naseljenim, tako i van naselja. Ovo je jedan od najsavremenijih uređaja sa pratećom opremom u vidu kompjutera, štampača i u bitnijoj meri doprineće sveobuhvatnoj bezbednosti saobraćaja u gradu Zaječaru i svakom drugom mestu gde ga budemo koristili. Cilj nam je, između ostalog, da ovakvi uređaji dovedu do prevencije sprečavanja vršenja prekršaja, pa tek onda represija. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policijski službenici saobraćajne policije, će svakako svojim zalaganjem i trudom u narednom periodu doprineti bezbednosti saobraćaja, a ovom prilikom bih apelovao na građane da poštuju saobraćajne propise i time doprinesu bezbednosti u saobraćaju. Ovo je dokaz jedne dobre saradnje koja će se nastaviti i u budućnosti“, poručio je Igor Jevtić, načelnik Policijske uprave Zaječar.

Vrednost ovog uređaja je 10 hiljada evra sa PDV-om.

Prethodni članci