Potpisan sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Grada Zaječara i PKS RPK

U salonu Gradske uprave u Zaječaru  potpisan je sporazum o poslovno tehničkoj saradnji izmedju grada Zaječara i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. U ime Grada Zaječara sporazum je potpisao gradonačelnik Boško Ničić, a u ime Komore, Dejan Tošić v.d. direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

“Radi se o polaznom aktu i dokumentu o toj saradnji izmedju grada i naših privrednika. Nadam se da će se uskoro priključiti i sindikati i da ćemo ostvariti ono što smo se i dogovorili sa ministrom Djordjevićem ispred Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja,da se u svim većim gradovima, a posebno tamo gde su sedišta regionalnih prvrednih komora osnuju socijalno ekonomski saveti. Ovo je samo polazna tačka i ovaj naš sporazum u ovom trenutku tretira samo poslodavce ili Udruženja privrednika“ rekao je  je Ničić.

Tošić se zahvalio na nesebičnoj pomoći oko organizacije sajma, bez koje bi izgubili jedan brend koji smo stvarali par godina unatrag. Preko 350 izlagača ove godine preko hiljadu posetilaca je bilans i svega toga ne bi bilo da nismo imali finansijsku i logističku podršku od strane garda i gradonačelnika.

Prtezentacije, obuke i seminari su veoma bitne delatnosti koje imamo i uz podršku grada proširićemo ih na veći broj kako za privredna društva tako i za poljoprivredu, rekao je Tošić.

Prethodni članci

Leave a Comment