POTPISAN UGOVOR: Gradu Zaječaru bespovratna budžetska sredstva iz Fonda za lokal

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je, u petak, 15. marta, u Čačku sa predstavnicima 27 gradova i opština, potpisao ugovore o raspodeli bespovratnih budžetskih sredstava iz Fonda za lokal, a ugovor je u ime grada Zaječara potpisao gradonačelnik Boško Ničić.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je ovom prilikom izjavio da su danas potpisani ugovori sa opštinama od krajnjeg severa Srbije, pa sve do opštine Bosilegrad na istoku zemlje.

„Potpisali smo ugovor i sa gradom Zaječarom, na istoku Republike Srbije, uključujući opštine i gradove koji se nalaze na zapadu Srbije. To znači da je Vladi i predsedniku Srbije stalo do integralnog razvoja celokupne naše zemlje i mi ćemo sa takvom politikom da nastavimo i dalje“, naglasio je Martinović.

Izvor: zajecar.info

Gradu Zaječaru su odobrena sredstva u iznosu od 20 miliona dinara za realizaciju projekta koji se tiče rekonstrukcije zgrade Skupštine grada. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da je svaki novac koji se u slije u lokalnu kasu izuzetno važan, pogotovo kada su u pitanju manje opštine i gradovi.

„Svaki novac koji stigne van planiranih sredstava u budžetu mnogo znači lokalnim samoupravama. Pošto ove godine slavimo stogodišnjicu od kada su zaječarski privrednici sagradili zgradu Skupštine grada, ova sredstva koja ćemo dobiti upravo za rekonstrukciju te zgrade, su nam od velikog značaja“, naveo je Ničić i dodao da je Zaječar za mnogo projekata dobio pomoć od Ministarstva i Vlade, uključujući i sredstva za jedan od tri sada najmodernija stadiona u Srbiji.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci