Poziv za mlade – „Istražujem prilike, kreiram svoj karijerni put“

Ako imaš između 18 i 30 godina, živiš na selu i razmišljaš o svojoj budućnosti i karijeri (nastavku školovanja, traženju posla, pokretanju svog biznisa, itd.), prijavi se na trodnevnu obuku Istražujem prilike, kreiram svoj karijerni put, koja će se održati u
Zaječaru, 22. 23. i 24. maja 2023. od 15.00 do 19.00 sati u TOC-u, Generala Gambete 44, sprat 8 (desni lift). Prijavi se telefonom, broj 0694441091 ili e-mail- om konkurs@toc.rs.

Šta dobijaš od programa:
● moći ćeš da svoja interesovanja, sklonosti, sposobnosti i veštine sagledaš kao potencijale za karijeru,
● moći ćeš da isplaniraš dalje korake u svojoj karijeri,
● pripremićeš se za izlazak na tržište rada (neophodna dokumentacija, veštine – kome šta nedostaje!),
● saznaćeš gde ima poslova i pod kojim uslovima se možeš zaposliti,
● saznaćeš gde možeš otići na stručnu praksu ukoliko želiš,
● saznaćeš kakve mogućnosti postoje u tvojoj lokalnoj zajednici ako imaš poslovnu ideju ili si
poljoprivrednik,
● pronaći ćeš odgovore na brojna druga pitanja i dileme u vezi karijere.
Svaki polaznik obuke dobiće potvrdu o završenom programu, koju će uz CV prilagati poslodavcima. Svim učesnicima biće obezbeđeni putni troškovi, osveženje i užina tokom obuke, kao i materijali za rad. Program se realizuje u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u okviru Nemačke razvojne saradnje u Srbiji koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) u saradnji sa Ministarstvom za turizam i omladinu kao vodećim partnerom. Aktivnosti unapređenja ekonomskih perspektiva mladih sprovodi konzorcijum konsultantskih kuća Fakt, involas i Smart kolektiv.

Prethodni članci