Poznati američki muzičar Bill Gould rokonačelnik 55. Gitarijade

Poznati američki muzičar Bill Gould rokonačelnik 55. Gitarijade

Poznati američki muzičar i veliki poštovalac Srbije Bill Gould biće rokonačelnik 55. Gitarijade u Zaječaru.

Kako je izjavio on je polaksan ponudom da bude rokonačelnik najstarije rok manifestacije.

Zaječar, tačnije Feliks Romulijana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda. Nakon Džona Malkoviča, Rimsku carsku palatu posetiće i Bill Gould, basista i šef legendarnog benda „Faith No More“.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu. Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“, ističe Gould.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac Srbije, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Feliks Romulijani u sredu 24. avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, u Romulijani nastupa grupa „OPS“, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.

Prethodni članci