Poznati učesnici revijalnog dela 55. „Gitarijade“ u Zaječaru

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić potvrdio je nazive bendova i izvođača koji će nastupiti u revijalnom delu najstarije rok manifestacije, 55. „Gitarijade“ u Zaječaru.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, od gostujućih bendova u četvrtak 25. avgusta natupiće „Bajaga“, Sedlar, „Valentino“ i „Texas Flood“.

U petak 26. avgusta „Kerber“, „Piloti“, „Ritam nereda“ i „Bendover“, i u subotu 27. avgusta „Van Gog“, „Goblini“, „Kanda, Kodža i Nebojša“ i grupa „Alisa“.

Ceremonija otaranja ovogodišnje „Zaječarske Gitarijade“ i proglašenje rokonačelnika predviđena je 24. avgusta na Feliks Romulijani. „Gitarijada“ će biti održana od 25. do 27. avgusta 2022. na zaječarskoj Kraljevici.

I ove godine zbog očuvanja uspomene na Zaječarca Momčila Mošu Radenkovića (1951-2021), muzičara, kompozitora, pevača i frontmena legendarnog jugoslovenskog rok benda „Zlatni prsti“, biće dodeljena nagrada za najbolji vokal „Gitarijade“, koja nosi ime slavnog muzičara.

U toku je Konkurs za prijavu demo bendova, a pravo učešća imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu „Gitarijade“ www.gitarijada.rs.

Prijave za učešće podnose se najkasnije do 25. jula 2022.

Organizator „Gitarijade“ zadržava pravo produženja roka za prijavu. Među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz Konkursa, biće izabrano 10 bendova koji će se takmičiti na 55. „Gitarijadi” u Zaječaru u dva polufinala 25. i 26. avgusta, dok će finale biti održano 27. avgusta 2022.

Prethodni članci