Predstava „Mala sirena“ oduševila zaječarske mališane

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta odigrana je premijera predstave za decu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ „Mala sirena“, po tekstu i u režiji Želja Hubača.

U ovom divnom pozorišnom komadu podjednako su uživali mališani i njihovi stariji pratioci koji su gromkim aplauzom nagradili zaječarske glumce. Sudeći prema reakciji publike, predstava će imati dug život.

Prema rečima autora i reditelja Željka Hubača „Mala sirena“ je priča o žrtvi koju smo spremni da damo zarad ljubavi.

„Danas je priča o ljubavi koja traži žrtvu postala nerealna mladim ljudima, kao što je i bajka izašla iz njihovog svakodnevnog života. Zato pozorište ima vrlo važan zadatak, da bajku vrati u dečiju svakodnevicu, ali vodeći računa o tome da se današnja deca razlikuju od one od pre dvadeset, trideset, četrdeset godina. Zato je ova „Mala sirena“ rađena kao mešavina različitih žanrova bliskih današnjoj deci. Ona je i komedija i melodrama. Trudili smo se da ovom predstavom, učinimo ovu Andersenovu bajku još zanimljivijom, a da sa druge strane ne odstupimo od onoga što je osnovni literarni predložak“ ističe Hubač.

U predstavi igraju: Ana Tanasković, Branislav Mijatović, Fuad Tabučić, Gabrijel Bećarević, Miloš Tanasković, Nataša Petrović, Marija Stanković, Predrag Grbić, Aleksandra Manasijević i Viktorija Arsić.

Sala zaječarskog teatra bila je pretesna da primi sve zainteresovane gledaoce. Repriza ove prelepe predstave za decu je već u ponedeljak 7. novembra 2022. u 19:00 sati.

Prethodni članci