Predstavnici FS Regiona istočne Srbije uručili dresove za sve klubove u Zaječarskom i Borskom okrugu

Danas su na novoizgrađenom stadionu „Kraljevica“ u Zaječaru predstavnici Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije uručili dresove za sve fudbaleske klubove u zaječarskom okrugu.

Vladan Gašić (Predsednik FK Trayala i Potpresednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije kazao je da se savez posle toliko godina potrudio da svi klubovi od srpskoligaša Timočanina pa sve do učesnika najnižeg ranga okružne lige dobiju dresove.
– Znamo kako je ranije bilo, davalo se kome je šta potrebno ali sada je situacija drugačija. Nama nije potrebno ništa osim dobrog fudbala i pozitivnih i zdravih klubova. Ovde smo iz fudbalske priče i lepo je što smo ovde na novom stadionu koji je za ponos Zaječara i okruga. Nadamo se da će Zaječar tj. Timok vrlo brzo igrati ponovo Prvu ligu Srbije.

Zoran Ignjatović, Predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, se zahvalio predstavnicima klubova koji su se odazvali pozivu
– Nastavljamo primer dobre prakse sa kojim smo krenuli prošle godine. I ove godine smo na početku jesenjeg dela sezone podelili nešto opreme klubovima Zone i Srpske lige ali ovog puta je taj paket opreme mnogo bogatiji tako da su obuhvaćeni svi klubovi zaječarskog okruga. Zaječarski okrug ima tu sreću da je ovaj prelepi stadionizgrađen baš u Zaječaru, a mi sa Istoka daćemo predlog da se ovde odigraju neke utakmice reprezentacije. Ja vam želim da se lepo odmorite nakon završenog jesenjeg dela sezone, takođe vam želim da se lepo provedete za Novogodišnje i Božićne praznike i da se sa novom opremom lepo spremite za prolećni deo sezone.

Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport rekao je da će ova donacija klubovima sa sportskom opremom i te kako biti korisna za sve nas.
– Drago mi je da smo za jedan kratak period uspeli da uradimo mnogo toga. Mislim da je već suvišno pričati šta je ovaj grad dobio. Mi smo se i pre otvaranja i na otvaranju stadiona zahvalivali državi koja je prepoznala naš grad kao jedan grad koji ulaže u sport a sada i u infrastrukturu. Nadam se da ćemo vrlo brzi imati i jednog prvoligaša, ranije je to bilo u rukometu a ja nemam ništa protiv da to sada bude u fudbalu.

Milorad Miki Vučković, zamenik predsednika skupštine grada Zaječara i predsednik FK Timoka 1919, zahvalio se Vladanu Gašiću, Zoranu Ignjatoviću i celokupnom Fudbalskom savezu Srbije. na ovoj lepoj donaciji.
– Ova donacija je od velikog značaja za razvoj fudbala u Zaječarskom i Borskom okrugu. Posle ovog lepog stadiona dobili smo i opremu što kazuje da nismo zaboravljeni od strane države i da neko misli na nas. Idemo dalje u nove pobede. Hvala!

Prethodni članci