Preminuo bokser Ljubiša Avramelović bivši četvorostruki šampion Srbije i dvostruki vicešampion bivše Jugoslavije

Posle kraće bolesti u Zaječaru je umro Ljubiša Avramelović, bivši četvorostruki šampion Srbije i dvostruki vicešampion bivše Jugoslavije, u papir i muva kategoriji, u periodu od 1979 do 1985. godine, član reprezentacije, nosilac zlatne plaketeSFRJ za unapređenje sporta i prvi bokser proglašen za najboljeg sportistu Timočke krajine.
Ljubiša Avramelović je preminuo u nedelju 31. oktobra u Zaječaru posle kraće bolesti. U svojoj bogatoj i blistavoj bokserskoj karijeri koja je trajala od 1975. do 1990. godine, imao je ukupno 350 borbi, od toga 302 pobede, četiri nerešena rezultata i samo 38 poraza, koje su obeležile bokserski deo priče legendarnog zaječarskog boksera, koji je u svojim najboljim godinama imao ponude svih naših najboljih klubova, da pojača njihove redove. Bokserski klub Timok iz Zaječara, krajem sedamdesetih godina, nije ga pustio da pređe u Radnički sa Crvenog krsta, pa su Olimpijske igre u Moskvi ostale samo njegov san. Njegov veliki rival i apsolutna legenda ruskog, sovjetskog i svetskog boksa Šamil Sabirov osvojio je na igrama titulu prvaka, a samo godinu dana ranije, tek na poene uspeo je da slavi pobedu protiv Ljubiše Avramelovića.
Po završetku karijere ostao je kao trener u klubu, uvek veran bokserskoj veštini, iako je od mnogih bio zaboravljen. Penziju je stekao pre nekoliko meseca radeći u JKSP „Zaječar“, na poslovima čišćenja i održavanja ulica, ali na veliku žalost nije uspeo da uživa u njoj, mada ju je teškom mukom stekao.
Njegovom smrću sportski Zaječar i srpski boks je izgubio bivšeg istinskog borca u ringu, a potom i neumornog učitelja novih asova „plemenite veštine, koja ima bogatu i dugu tradiciju u gradu na dva Timoka, koji se ne tako davno takmičio i u jugoslovenskom bokserskom kremu, na čelu sa legendom Ljubišom Avramelovićem.
Sahrana legendarnog boksera Ljubiše Avramelovića obaviće se u petak na zaječarskom groblju. Laka ti zemlja legendo, neka te anđeli čuvaju na nebu, a ti ćeš za uvek ostati u našim srcima. Zbogom.

Prethodni članci