Prezentacija idejnog rešenja projekta za rekonstrukciju Zdravstvenog centra u Zaječaru

U salonu Gradske uprave u Zaječaru održan je sastanak gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, njegovih saradnika i direktora Zdravstvenog centra Zaječar Miroslava Stojanovića sa predstavnicima kompanije „Kapaprojekt“, Vladimirom Ivanovićem, Božidarom Kokovićem i Martom Stojanović, odgovornim projektantima projekta za rekonstrukciju Zdravstvenog centra Zaječar. Predstavnici kompanije „Kapaprojekt“ iz Niša prikazali su prezentaciju idejnog rešenja projekta za izgradnju kompleksa Zdravstvenog centra u Zaječaru, ukupne vrednosti 43.200.000 dinara, koju finansira grad Zaječar.

Rekonstrukcija Zdravstvenog centra Zaječar realizuje se u dve faze, gde je za prvu fazu planirana rekonstrukcija, dogradnja i nadgradnja Dečijeg odeljenja ukupne površine 2.789m2 i i izgradnja novog objekta Odeljenja Gerontologije na površini od 8.905m2. Druga faza, o kojoj se na današnjem sastanku i najviše diskutovalo, obuhvata rekonstrukciju i izgradnju kompleksa Zdravstvenog centra Zaječar, u čijem su sklopu i objekti Doma zdravlja sa amfiteatrom, Glavne bolničke zgrade sa centralnom kuhinjom, Patologije, Ginekologije, Produžene nege, ORL, MFH, transfuzuje i centralne apoteke, Upravne zgrade, Očnog odeljenja, Infektivnog i internog odeljenja, Neurologije i psihijatrije, Pulmpologije i nefrologije, Centralnoh gasova i drugih pratećih objekata.

-Savremen, nov i moderan, ali pre svega funkcionalan Zdravstveni centar, nešto je što grad Zaječar, kao regionalni centar ovog dela Srbije, itekako zaslužuje, čulo se na sastanku. Ovom prilikom dogovoreno je da se angažuje stručni konsultant ispred Ministarstva zdravlja, koji će se baviti pitanjima organizacije, ali i projektovanjem kapaciteta Zdravstvenog centra Zaječar, dok je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije dala saglasnost na projektni zadatak. Očekuje se da država Srbija, preko Kancelarije za javna ulaganja, u čitav projekat, bez opreme, uloži preko 32 miliona evra.

Osim kompanije “Kapaprojekt”, kao projektanti u samu izradu projekta, uključeni su i “AG Institut” iz Novog Sada, “Krip Inženjering” doo, “DBA” Novi Sad, “Beopotez” iz Beograda i “Studio A&D Architects” Beograd.

izvor: zajecar.info

Prethodni članci