Prezentacija radioamaterskih aktivnosti i veza 6. septembra na Trgu oslobođenja u Zaječaru

Zaječarci zainteresovani za radio-amaterizam moći će u ponedeljak, 6. septembra na Trgu oslobođenja da prisustvuju prezentaciji radioamaterskih aktivnosti i radioamaterskih veza koje će predstaviti Radio klub „Timok“.

Tom prilikom biće predstavljena amaterska radio komunikacija morze kodom, računarom i mikrofonom, a građani će moći da se uključe u razgovore preko radio stanice. Promocija će biti priređena u centru Zaječara od 18 do 21 čas, a organizatori navode da će tom prilikom građani moći da se prijave i za predstojeću obuku za radio-amatere. Kurs za operatore prve, druge i treće klase, kao i za zainteresovane za učenje telegrafije, počeće u četvrtak, 9. septembra, a biće održavan utorkom i četvrtkom od 18 sati u prostorijama Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“, na Kraljevici, kod vašarista.

Zainteresovani se za obuku mogu prijaviti prilikom promocije radio-amaterizma na skveru 6. septembra ili 9. septembra, na samom početku kursa. Jedini uslov je da starost polaznika ne bude manja od 9 godina. Detaljnije informacije moguće je dobiti putem telefona 063 806 21 61.

Prethodni članci