Prijave za set obuka u okviru projekta “Kad žene vode”: Unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici

Grad Zaječar poziva sve zainteresovane žene koje žive na selu, da se prijave za set obuka u okviru projekta “Kad žene vode”, a koji ima za cilj unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje i unapređenje položaja žena sa sela.

Sve učesnice obuka imaće priliku da nauče osnove bavljenja seoskim turizmom, dobiju informacije na koji način se registruje gazdinstvo, koji fondovi i izvori finansiranja su im dostupni, kao i šta je sve potrebno da bi se vodilo jedno etno domaćinstvo. Polaznice obuke će naučiti više o brendiranju i digitalnom marketingu, a imaće priliku da vide i primer dobre prakse tokom studijskog putovanja u trajanju od 2 dana, kao i da borave u jednom etno domaćinstvu koje uspešno vodi žena.

Prijavljivanje za obuke počinje danas i traje do utorka, 20. aprila, a prva edukacija održaće se od 26. do 28. aprila. Pravo učešća na ovim obukama imaju sve žene koje imaju prebivalište na teritoriji nekog od zaječarskih sela. Prijavni obrazac se uzima i predaje u Gradskoj upravi, na šalteru broj 1. Broj mesta je ograničen, a prvih 15 prijavljenih žena će imati priliku da pohađaju obuke i dobiju sertifikate. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 019/444-600, lokal 108 ili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Foto: zajecar.info

Prethodni članci