Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru sprovešće drugu centralnu akciju pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, od danas do 24. marta, sprovešće drugu centralnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmerenu na otrkivanje prekršaja prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, kao i prekršaja koje čine vozači dvotočkaša a biće sankcionisani i svi ostali vozači koji budu zatečeni u prekršaju.

“Od početka godine na putevima na teritoriji Policijske uprave u Zaječaru, u saobraćajnim nezgodama 17 lica je lakše i 8 teže povređeno dok je nažalost smrtno stradalo 2 učesnika u saobraćaju. U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila nepropisna brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu. Takođe, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za 2/3 smanjuje opasnost od stradanja. Vežite pojas, bezbedno prevozite našu decu, sigurnost je na prvom mestu. Napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbednosti, mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju sa bezbednosti na ekran, ostavite telefon dok ste u saobraćaju uzmite vašu bezbednost u vaše ruke. Saobraćajna policija Grada Zaječara vam želi srećan i bezbedan put, jer samo bezbedno može biti srećno.“ – izjavio je pomoćnik komandira Saobraćajne policijske ispostave, kapetan policije, Nemanja Stanojević.

Takođe u narednim danima pripadnici Policijske uprave u Zaječaru sprovešće preventivne aktivnosti u cilju podizanja bezbednosne kulture i svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Prethodni članci