Priručnik Janga Trovača ponovo na sceni

Nedavno je u zaječarskom Omladinskom centru, između ostalih fantastičnih koncerata, održan još jedan. Ne samo da je bio odličan, već je koncert određene skupine momaka bio i više nego potreban. Naravno, govirim o bendu „Priručnik Janga Trovača“ iz Zaječara. Mada, nisu viđeni od 2008. godine to ih nije sprečilo da Omladinski centar ispune do poslednjeg mesta. Za neke mlađe generacije koje nisu imale prilike da ih upoznaju, možemo reći nešto o njima, a što se može i pročitati u kratkom tekstu, u vidu biografije, koji su objavili na svojoj fejsbuk stranici.

Priručnik Janga Trovača, ideja koja je nastala 1997. godine po filmu o istinitoj ličnosti Grejemu Jangu. I tada kao i sada predstavljamo kombinaciju razlicitih stilova: reggae, ska, dub, drum’n’bass, funk, jazz. Prvi nastup bio je 1997. godine u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru, a zatim i 1998. godine u Domu vojske Zaječar. U periodu od 2000 – 2004. godine uglavnnom se radilo na stvaranju pesama, da bi 11. septembra 2004. debitovali u basti Fakulteta za menadžment na koncertu “Bridges over Zajecar’s waters”. Jedno od najvažnijih dostignuća je pobeda na Zaječarskoj Gitarijadi 2005. godine, po oceni publike. Ređale su se svirke u Zaječaru i u gradovima Timočke Krajine, Klub Filozof Beograd, Berkovica ( Bugarska ) na festivalu “Berkstock 05” sa legendarnim bednom The Exploited, “Berksock 06” sa Tribute Deep Purple sa Joey Lee Tarnerom i najboljim Bugarskim ska bendom Uikeda, samostalni koncert u SKC-u Beograd, Dom omladine Beograd ( predgrupa sastavu Bad Copy), Demo Masters radio 202. Godine 2008. bend odlazi na pauzu sve do 2017. kada se ponovo okupljamo i sa još vise energije, snage, iskustva krećemo ponovo sa radom.

Bend čine: Predrag Nikolić ( gitara , glas ), Nenad Jankulović ( gitara , glas ), Vladimir Petkovic ( bubanj ), Bojan Nikić ( bas gitara ) i Milan Petković- Rasta brat ( perkusije ).

Prethodni članci

Leave a Comment