Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Negotin

Na jučerašnjoj 3. vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, kojom je predsedavao komandant Štaba, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, zakazane zbog elementarne nepogode izazvane velikom količinom padavina na teritoriji opštine Negotin i materijalne šteta nastale na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom od obilnih kišnih padavina, (pojavom bujičnih voda, grada, i dr) i nastaloj šteti i sanaciji proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine Negotin koja obuhvata sledeće MZ: Čubra, Rečka, Mokranje, Rogljevo, Rajac, Aleksandrovac, Vratna, Crnomasnica, Jasenica kao i naselja Bratujevac, Badnjevo, Bukovo, u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera zaštite i spasavanja i sanacije štete na ugroženom području.

Vanredna situacija se uvodi iz razloga sanacije štete koja je nastala na poljoprivrednim kulturama, objektima infrastrukture putevima trećeg prioriteta i atarskim putevima kao i pojedinačnim slučajevima štete na građevinskim objektima i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja. O sprovođenju ove odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije u skladu sa članom 43. i članom 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Članovi Štaba za vanredne situacije usvojili su i Zaključak o formiranju stručno- operativnog tima sa zadatkom da u narednih 48 časova obiđe ugrožena područja po prijavama oštećenih područja po prijavama oštećenih, utvrdi nastalu štetu, sačini izveštaj sa predlogom mera za njihovo otklanjanje.

Oštećeni građani moći će da prijave štetu na poljoprivrednim kulturama od ponedeljka 13. Maja, Odeljenju za društvene delatnosti i privredu OU Negotin, u zgradi opštine Negotin, kancelarija broj 73.

Prethodni članci