Projekat „Vredne ruke“: Edukativno putovanje za žene iz Zaječara koje se bave preradom poljoprivrednih proizvoda

Grad Zaječar realizuje projekat „Vredne ruke“, koji ima za cilj osnaživanje žena koje se bave preradom poljoprivrednih proizvoda, (meda, mleka i mlečnih proizvoda, voća, povrća i sl.), a u okviru projekta biće organizovano edukativno putovanje.

Edukativno putovanje biće organizovano na Rtanj u periodu od 10.12.2023. do 11.12.2023. godine (smeštaj, prevoz i hrana su besplatni i obezbeđeni za sve), gde će prijavljene učesnice imati priliku da čuju predavanje o dodavanju vrednosti proizvodima kroz preradu, plasman i promociju poljoprivrednih proizvoda, kao i o značaju rodne ravnopravnosti.

Učesnice će imati organizovan obilazak ženske zadruge „Rtanjske domaćice“ koja se bavi preradom i plasmanom poljoprivrednih proizvoda, kao primer dobre prakse.

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru 15. decembra biće uručeni sertifikati svim učesnicama pomenutog edukativnog putovanja.

Prijave se vrše putem upitnika koji je potrebno popuniti najkasnije do 4. decembra 2023. godine u 12:00 časova, a mogu se prijaviti samo osobe ženskog pola sa teritorije grada Zaječara.

Link ka upitniku: docs.google.com/forms

Prednost prilikom selekcije učesnica imaće žene koje žive u ruralnim sredinama.

Edukativno putovanje biće održano u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti – faza 2″, koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), u partnerstvu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci