Promocija eUsluga na Gradskom trgu u Zaječaru

Sutra će na gradskom trgu u Zaječaru biti održana promocija u okviru kampanje „Da kliknemo zajedno”, koji ima za cilj da građanima i građankama Zaječara približi sve prednosti upotrebe elektronskih usluga i otvorenih podataka na lokalnom nivou. 

Predstavnicima medija će se obratiti: 
– Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika
– Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost, program Swiss PRO.

Tokom događaja svim zainteresovanim građanima i građankama biće približeno kako mogu pristupiti portalu eUprava, obaviti registraciju i pokrenuti neku od eUsluga. Pored upoznavanja sa postojećim eUslugama, biće najavljene i potpuno nove eUsluge koje je grad Zaječar razvio uz podršku programa Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. 

Zaječar je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koje Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO podržava u razvoju eUprave u u cilju unapređenja kvaliteta usluga koje pružaju građanima i privredi. 

Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Prethodni članci