„Prostor za odmor“ u Crvenom krstu Zaječar do subote

„Prostor za odmor” pri zaječarskom Crvenom krstu

Zbog najavljenih visokih temperatura narednih dana, u prostoriji Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici biće dostupan „Prostor za odmor“.

U „Prostoru za odmor“ biće dežurni mladi volonteri Crvenog krsta Zaječar, u periodu od četvetka 30. juna do subote 2. jula u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Stariji građani i osobe sa invaliditetom, koji se u tom terminu nađu u gradu na otvorenom prostoru, a potreban im je odmor i voda, mogu da dođu u prostoriji Crvenog krsta Zaječar, kako bi se odmorili i osvežili.

„Ponudili smo ovih par dana naš prostor, od 10:00 do 14:00 sati, tako da svi stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom mogu da dođu u prostorijama Crvenog krsta i da dobiju vodu i da se odmore. Preporučio bih svima da svoje aktivnosti planiraju unapred i da izlaze samo tokom jutarnjih i večernjih termina“, kaže Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar.

Akciju Crveni krst Zaječar sprovodi sa lokalnom samoupravom i Zavodom za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.

„U ovakvim danima svi treba da budu obazrivi, a naročito stariji sugrađani, deca i osobe koje boluju od nekih određenih bolesti. U periodu od 10:00 sati do 17:00 sati ne treba izlaziti iz kuće ukoliko nemate potrebe. Vodite računa o unošenju vode i o pravilnoj ishrani koja podrazumeva da se jedu manji, a češći obroci“, kazala je dr Ivana Smiljković, ZZJZ „Timok“ Zaječar.

Zbog visokih temperatura i satnica podele obroka korisnicima narodne kuhinje na punktu u Kotlujevcu biće promenjena, pa će tako podela obroka biti od 10:30 časova.

Prethodni članci