PU Zaječar obeležila Dan MUP-a i Dan policije

U Policijskoj upravi Zaječar obeležen je Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Ovom prilikom, položeni su venci na spomen obeležje ispred PU Zaječar, koje je podignuto u čast Radovana Glavinića (1962–1993) pripadnika PI Boljevac, Bore Stefanovića (1970–1998) pripadnika PI Sokobanja i Ivice Božinovića (1964–2000) pripadnika PI Knjaževac, koji su izgubili živote prilikom izvršavanja zadataka.

Vence i cveće položili su predstavnici Policijske uprave Zaječar; delegacija Grada Zaječara; predstavnici policijskih stanica iz Knjaževca, Boljevca i Sokobanje; Udruženje veterana policije, Udruženje veterana Posebnih jedinica policije, predstavnici Sindikata srpske policije i predstavnici Nezavisnog sindikata policije – KC Zaječar.

Takođe, 29 policijskih službenika i vatrogasaca koji su u prethodnoj godini počeli da rade u PU Zaječar, svečano je položilo zakletvu.

U utorak 25. juna 2024. na Trgu oslobođenja u Zaječaru, građanima će biti predstavljena vozila i oprema koju policija i vatrogasci koriste u svakodnevnom radu.

Manifestacija će biti organizovana od 9 sati.

Dan Policije Srbije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada su srpski žandarmi na Duhove imali presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme i tokom turskog bombardovanja Beograda narednih dana.

Prethodni članci