Radionice za decu i otvaranje „Zelene učionice“ danas na Kraljevici

„Outhide festival“, Centar za trudnice, roditelje i klince Zaječar i „Ranac i Kompas“ organizuju radionicu „Potraga za blagom“ i ekološku radionicu na Kraljevici u Zaječaru, za decu od 4 do 10 godina, danas (6. jula).

Radionoce će biti organizovane od 18:00 do 20:00 sati, a ovom prilikom građanima će biti predstavljena i „Zelena učionica“.

Takmičenje „Potraga za blagom“ počinje u 18:00 sati kod spomenika posvećenom Ljubi Didiću, a završna tačka će biti „Zelena učionica“, kod košarkaškog terena.

Radionice će voditi vaspitačica Milena Stojanović, ispred Centra TRK i Katarina Svetozarević, licencirani vodič i član Gorske službe spasavanja, ispred organizacije „Ranac i Kompas“.

Kroz radonice će biti rešavani zadaci, a deca će učiti o drveću, saznati kako da se pripreme za boravak u prirodi, kako se rasklapa šator, kako da koriste radio vezu, i na kraju će mladi učesnici da podele svoju viziju Kraljevice u budućnosti.

„Zelena učionica“ je sagrađena kroz projekat „Trag fondacija“ – „Aktivne zajednice“ i opremljena je najnovijom opremom za solarno napajanje što omogućava korisnicima da napune telefon ili da povežu laptop i održe nastavu u prirodi. Sedećih mesta ima dovoljno za jedno školsko odeljenje ili jednu veću grupu.

„Hvala Marku Raciću i firmi ‘Breza’ na sjajno izvedenim radovima. Hvala Goranu Nikoliću na izvedbi električnih radova“, ističu organizatori.

„Outhide“ je izgradio Zelenu učionicu za sve sugrađane, koji mogu da je koriste za odmor, ali i za organizaciju ovakvih događaja.

Nakon radionica je planirana sadnja drveća oko „Zelene učionice“ i time će zvanično biti otvoreno ovo mesto za odmor, druženje i učenje.

Prethodni članci