Radove na rekonstrukciji ŠOSO „Jelena Majstorović“ obišao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je sa saradnicima radove na rekonstrukciji ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove u ŠOSO „Jelena Majstorović”

Gradu Zaječaru, na osnovu projekta kojim je konkurisao, a vezano za sanaciju i rekonstrukciju ŠOSO „Jelena Majstorović”, odobreno je od strane Ministarstva rudarstva i energetike Vlade RS, sredstva u iznosu od 30.000.000 dinara. Ostatak novca finansira grad Zaječar iz lokalnog budžeta.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove u ŠOSO „Jelena Majstorović”
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić

„Nalazimo se na pola rekonstrukcije ŠOSO ‘Jelena Majstorović’ u Zaječaru. Kompletan ovaj projekat koji ide preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva zajedno sa sufinansranjem Grada Zaječara, gde je 45 odsto odnosno 30 miliona dinara dala Republika, a 66,3 miliona obezbeđeno je iz lokalnog budžeta. Ova škola je zaista bila u lošem stanju i mislim da je ovaj novac pametno iskorišćen. Nakon unutrašnjeg uređenja i uređenja ove fasade prema dvorištu, ostaje nam uređenje fasade sa prednje strane i da učenici uđu u ovu školu kompletnu renoviranu. Ovo je samo jedan u nizu koji smo započeli sa sređivanjem objekata obrazovanja na teritoriji grada Zaječara. Ovo je treća ili četvrta škola koju sređujemo. Prošle godine smo sredili Muzičku školu gde smo uradili krovnu konstrukciju. Ovih dana obićićemo radove na tri seoske osnovne škole u Vražogrncu, Glogovici i Šipikovu. Grad će uvek nastojati da konkuriše kod ovakvih projekata, jer radimo i u kulturi i u obrazovanju“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović” u Zaječaru dobiće nov izgled, a radovi predviđaju ugradnju termostatskih radijatorskih ventila, zamenu oštećenih radijatora, farbanje radijatorske mreže kao i modernizaciju unutrašnjeg prostora i osvetljenja, uređenje krova, spoljne fasade sa stiroporskom izolacijom, zamenu kompletne stolarije, uređenje kuhinjskog prostora, sanitarnog čvora, ugradnju rampi za invalidska kolica… Učenici i zaposleni na rekonstrukciji ove škole čekali su dugi niz godina.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove u ŠOSO „Jelena Majstorović”
Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru

„Pre svega, moram da se zahvalim lično gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na nesebičnom zalaganju da dobijemo ovaj projekat. Ovo ne bi bilo da nije bilo gradonačelnika i Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj. Ovo je nebo i zemlja u odnosu na onu školu koju smo imali pre. Prostrana je i svetla i topla. Ovo će biti jedna od najlepših škola u gradu i naši učenici su zaslužili ovakvu školu. Deca sa smetnjama u razvoju zaslužuju da imaju sve uslove neophodne za rad. Zahvaljujem se i svim radnicima, odlično rade svoj posao i vode računa o bezbednosti dece“, kazala je Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao radove u ŠOSO „Jelena Majstorović”

Prema rečima čelnih ljudi grada Zaječara zahvaljujući Ministarstvu kulture ovih dana počinje i prva faza renoviranja pozorišta.

Prethodni članci