RARIS predstavio mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije u Beogradu

RARIS je u Velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu predstavio investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije.

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Beograda.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije. Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia.

Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, lovačka kuća na Rtnju, zip-lajn na Đerdapu, Gamzigradska Banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd.

Na prezentaciji su govorili: Žarko Malinović – sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Đorđe Andrić – rukovodilac Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije, Aleksandar Bec – Vođa projekta EU za kulturno nasleđe i turizam, Vladan Jeremić – direktor RARIS-a.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije. Prezentacija se organizuje u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam” koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

RARIS paralelno sprovodi i intenzivnu onlajn promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije, a slična promocija uskoro će biti organizovana i u Novom Sadu.

RARIS i ovom prilikom poziva sve vlasnike privatnih lokacija i projekata u turizmu da ih prijave i besplatno predstave na regionalnom investicionom portalu istočne Srbije „Invest East Serbia”. Više informacija o načinu prijavljivanja možete naći na ovom linku.

Prethodni članci