RARIS: Turistička ponuda Negotina predstavljena u Beogradu

Opština Negotin, u saradnji sa RARIS-om (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije), Turističkom organizacijom opštine Negotin, Muzejom Krajine i YUTA – Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija, u Beogradu je prezentovala turističku ponudu opštine Negotin.

Na prezentaciji je detaljno predstavljeno bogato istorijsko i kulturno nasleđe, arheološki nalazi iz neolita, rimska carska palata, Dunav, srednjovekovni manastiri, netaknuta priroda, tradicionalna gastronomija, sjajna vina, brojne manifestacije i sve ono što Negotin čini jednom od veoma atraktivnih turističkih destinacija u Srbiji.

Izuzetno posećena prezentacija je okupila preko 50 učesnika, predstavnika turističkih agencija i turističke privrede, profesionalce iz oblasti turizma, civilno društvo, medije i druge zainteresovane za turizam, kulturno i prirodno nasleđe.

Ovaj događaj je ujedno bio i prilika, ne samo da se predstavi turistička ponuda opštine Negotin, već i da se razgovara o saradnji, da se čuju interesovanja učesnika i razumeju potrebe turista i turističkih radnika.

Na prezentaciji su govorili: predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković; pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije – TOS Vesna Zlatić; direktor Turističkr organizacije opštine Negotin Dušan Petrović; direktor YUTA – Nacionalna asocijacija turističkih agencija Aleksandar Seničić i predstavnici RARIS-a Zoran Milovanović i Anita Lazarević.

Po završetku prezentacije je organizovana i degustacija čuvenih vina Negotinske krajine.

Prezentacija je organizovana u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Prethodni članci