Rešena dugovanja prema fabrici kablova u Zaječaru

Vlada Republike Srbije  donela je Odluku prema kojoj je gradu Zaječaru uplatila 55 miliona dinara, kako bi bio vraćen dug fabrici kablova u Zaječaru „TF Kable“. Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, podsetio je da su Poljaci obećali da ukoliko Grad Zaječar ispuni obećanje i vrati novac fabrici Kablova za ekološku taksu, da će fabrika iz Krakova biti preseljena u Zaječar,  zato što nemaju dovoljan broj radnika.

Ono što smo obećali, da ćemo tu nepravdu koja je učinjena retroaktivno naplatom ekološke takse, ova garnitura ljudi ispraviti i da je to signal investitorima da je grad Zaječar siguran grad za ulaganje i investiranje. Nadam se da će odgovor rukovodstva Fabrike Kablova, ne samo u Zaječaru, već i „Telefonike“ u Poljskoj biti adekvatan i da će nakon praznika doneti odluku o preseljenju fabrike iz Krakova u Zaječar, jer smo mi ispunili ono što smo i obećali

Ničić je dodao i da rukovodstvo grada razgovara i sa drugim potencijalnim investitorima. Gradonačelnik je na održanoj konferenciji izrazio i mišljenje da će Zaječar naredne godine postati jedan od centara voćarske proizvodnje u Srbiji.
Na press konferenciji je još bilo reči o Zaječarskoj pivari, odnosno o tome da predstavljena nedavno predstavljena analiza o potrošnji vode i uticaju na druge potrošače nije ono što se od njih tražilo, kao i o trenutnoj situaciji i odnosu sa Dečijim centrom i održanoj javnoj raspravi u prostorijama Omladinskog centra u Zaječaru.

 

Prethodni članci

Leave a Comment