Rtanj znatno bolji od „mlađeg brata“

Lokalni derbi drugog kola Zaječarske okružne lige između OFK Rtnja 2016 i „starijeg“ brata Rtnja izazvao je veliko interesovanje publike u Boljevcu. Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri, a pobeda je, prema očekivanju, zasluženo pripala iskusnijim „sivim sokolovima“ sa Rtnja (5:1), dok mlađi „brat“ OFK Rtanj 2016, može biti zadovoljan „petardom“, jer je poraz mogao biti ubedljiviji. Najbolji akteri ovog neravnopravnog susreta koji je odlučen još u prvom poluvremenu bili su uigrani napadački tandem – Bogdan Cakić i Marko Dujkić. Prvi je postigao tri efektna pogotka, a drugi  je postigao dva efektna pogotka. Počasni gol za OFK Rtanj postigao je J. Jelenković.

Ambicije u ovom prvenstvu su nam pobedničke, jer želimo da od narednog leta ponovo zaigramo u zonaškom društvu. U lokalnom derbiju sa mlađim „bratom“ nije se ni jednog trenutka postavljalo pitanje pobednika susreta. Već u prvom poluvremenu poveli smo sa 4:0, a u drugom delu igrali smo koliko je trebalo. Sada su naše misli usmerene na narednom meču. U subotu nam u goste dolazi Omladinac iz Grezne, koji takođe gaji visoke ambicije. Očekujem našu pobedu za učvršćivanje na liderskoj poziciji Okružne lige Zaječar – jasan je Jadran Milojević, ambiciozni trener Rtnja.

U narednom kolu Rtanj u derbiju kola dočekuje Omladinac iz Grazne, a Rtanj 2016, gostuje kod Rudara Vrška Čuka u Grljanu.       

OFK RTANJ 2016 – RTANJ 1:5 (0:4)

BOLjEVAC. Gradski stadion. Gledalaca: 150. Sudija Miloš Martinović (Boljevac).  Strelci: J. Jelenković u 66. minutu za OFK Rtanj 2016, Cakić u 10, 28, 74, Dujkić u 19 i 39. minutu za Rtanj.

OFK RTANJ 2016: Stojadinović, Neksanović (Grujić), N. Barbulović (Bađikić), Toroglanović, Živković, Živadinović (Jelenković), Mladenović, Vučković (Cakić), Urošević (A. Barbulović), Buculović, M. Jelenković.
RTANJ: Krcić, Taricić (Dragić), S. Živković, Tončić, Orsovanović (Veličković), Ilić (Nikolić), Stanikić, V. Živković, Cakić, Dujkić, Vesić.

Prethodni članci