Saopštenje stručnog žirija za dodelu nagrade “Zoran Radmilović, za najboljeg glumca”

Poštovana publiko,
Dolazeći iz večeri u veče u svoje pozorište u ogromnom broju, pokazali ste koliko vam je stalo do ovog jedinstvenog fesivala posvećenog vašem slavnog sugrađaninu. Našem velikom Zoranu Radmiloviću, koji je proneo ime svog rodnog grada širom zemlje. Brigom za ovaj festival, vašom pažnjom i načinom na koji je zaječarsko pozorište organizvalo ovu smotru, na koji ste svi zajedno dočekali i ispratili svoje brojne goste Zaječar je dokazao zašto predstavalja važnu tačku na pozorišnoj mapi Srbije. U proteklih deset takmičarskih dana zajedno smo gledali isto toliko predstava, različitih po žanru, stilu, temama kojima se bave, koje su međutim bile slične po tome što su lako uspostavile komunikaciju sa vama, sa publikom. Bez lažne skromnosti možemo zaključiti, 24. Dani “Zorana Radmilovića“ su bili veoma uspešni u svim segmentima i treba da budemo zadovojni postignutim.
U proteklih deset – za žiri stresnih večeri – proglasili smo i deset dobitnika „Zoranovog brka“, nagrade, koju glumci vema vole i poštuju i koju su dobitnici u poptunosti zaslužili. No kao i svako veče, žiri je i večeras imao odgovoran zadatak da odluči ko se svojom igrom za nijansu izdvojio.Poštovana publiko dragi gosti, žiri ovogodišnjeg festivala smatra da nagradjena uloga neguje sećanje na našeg Zorana Radmilovića, evocira uspomenu na njega i doprinosi negovanju slobode glumačkog izražavanja koju je nesebično promovisao veliki glumac u čiju čast se ovaj fesival održava već četvrt veka .
Žiri koji je radio u sastavu   Tihomir Arsić, glumac, Nada Torlak, profesor Univerziteta „Džon Nezbit“ katedre za kulturu i medije i Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijam, na sednici održanoj 2. novembra 2015 godine odlučio je da bronzana statueta, Nagrada „Zoran Radmilovć“ za najbolju ulogu bude dodeljena : Branislavu Trifunoviću, za ulogu Vojvode u komadu “Strujosek” Ateljea 212 u režiji Aleksandra Švabića.
U Zaječaru; 2. novembra 2015. godine                                                                                            predsednik žirija Tihomir Arsić

Prethodni članci

Leave a Comment