Sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja: Podrška brojnim projektima i planiranim manifestacijama

Danas je u Ministarstvu kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, sa potpredsednicom Vlade i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković i njenim pomoćnicima Danijelom Vanušić i Radovanom Jokićem, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima održao sadržajan i obostrano koristan sastanak.

Ispred grada Zaječara, pored gradonačelnika, sastanku su prisustvovali šef Kancelarije za LER, Ivan Živković, direktor CK Pozorišta “Zoran Radmilović”, Vladimir Đuričić i direktor Narodnog muzeja u Zaječaru Vujadin Milošević.

Pored podrške brojnim projektima i planiranim manifestacijama, u ovoj godini, posebna pažnja posvećena je projektu izgradnje Muzeja Rock&Rolla i Parka rimskih imperatora, te ubrzanju novog tendera, od strane GIZ-a, za početak gradnje Vizitorskog centra Felix Romuliana.

-Izuzetnu podršku, od strane ministarke Gojković, dobili smo i za manifestaciju 55. “Zaječarska gitarijada” i pozorišni Festival “Zoranovi dani”, te pokretanje Filmskog festivala na Felix Romuliani, kao i za jačanje kvaliteta časopisa “Razvitak”. Dogovoreno je da u najskorije vreme ministarka Gojković poseti Zaječar, kako bi se uverila u mogućnosti grada za konkurisanje za prestonicu kulture Srbije 2025.godine, rekao je nakon sastanka Boško Ničić.

Prethodni članci