Sednica lokalnog parlamenta 25. aprila u Zaječaru

15. sednica Skupštine grada Zaječara biće održana u utorak 25. aprila 2023. u velikoj sali Gradske uprave Zaječar.

Odbornici lokalnog parlamenta odlučivaće o 20 tačaka koje su na dnevnom redu.

Na dnevnom redu sednice naći će se Pretres Predloga Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za 2023. godinu; pretres Predloga Odluke o davanju saglasnosti Apotekarskoj ustanovi „Zaječar“; pretres Predloga Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane sa razvodnim postrojenjem i dalekovodima na teritoriji KO Gradskovo, Vražogrnac i Trnavac.

Odbornici će odlučivati o pretresu Predloga Odluke o izboru privatnog partnera i dodeli Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za ugovornu isporuku i proizvodnju toplotne energije uz obaveznu investiciju u sistem za proizvodnju toplotne energije JKSP Zaječar; pretresu Predloga Odluke o usvajanju Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac; pretresu Predloga Odluke o određivanju komunalne delatnosti; pretresu Predloga Odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara; pretresuPredloga Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2023. godinu.

Na ovoj sednici biće reči i o pretresu Predloga Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru; o Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru; o Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“; o Rešenju o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Narodnog Muzeja „Zaječar“; o pretresu Predloga Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Narodnog muzeja “Zaječar“ u Zaječaru; o pretresu Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru za 2022. godinu; Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru; o Rešenju o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar; o Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar; o Rešenju o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2023. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar; o Rešenju o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar; o pretresu Predloga Rešenja o prestanku funkcije i imenovanju direktora Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ Zaječar u Zaječaru.

Takođe, na dnevnom redu naćiće se i pretres predloga o Rešenju o usvajanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru za 2022. godinu; o Rešenju o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru; o Rešenju o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru; o Rešenju o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru; o Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja o utrošenim sredstvima, obavezama, potraživanju i rezultatima poslovanja za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru; o Rešenju o davanju saglasnosti na Program rada za 2023. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru; o Rešenju o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru.

Odbornici će odlučivati i o Rešenju o usvajanju Finansijskog izveštaja Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za 2022. godinu; o Rešenju o davanju saglasnosti na Finansijski plan Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za 2023. godinu; o Rešenju o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Velikom Izvoru; o Rešenju o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru; o pretresu Predloga Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar; kao i o odborničkim pitanjima.

Početak sednice je u 10:00 sati.

Prethodni članci