Sednica lokalnog parlamenta održana po četvrti put u Knjaževcu

Sednica lokalnog parlamenta održana po četvrti put u Knjaževcu

U Knjaževcu je održana 4. sednica Skupštine opštine, kojom je predsedavao Marko Stojanović, predsednik SO Knjaževac.

Na ovoj sednici razmatran je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac za period od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Odbornici su usvojili Godišnji plan rada PU “Bajka” za radnu 2022/2023. godinu, odluku o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja i odluku o utvrđivanju broja dece u vaspitnim grupama u PU “Bajka” Knjaževac.

Razmatran je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Knjaževac za 2022. godinu.

Lokalni parlament saglasio se sa predlogom odluke o sprovođenju Javnog konkursa za izbor direktora JP “Preduzeće za razvoj , urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac” i JKP “Standard”. Nebojša Cvetković imenovan je za direktora Javnog komunalnog preduzeća za proizvodnju i snabdevanje parom i toplom vodom “Toplana” Knjaževac.

Na sednici Skupštine opštine usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju drugostepene izborne komisije u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Knjaževac, kao i Predlozi rešenja o imenovanju članova Školskog odbora osnovnih škola “Dubrava”, “Dimitrije Todorović Kaplar” i Tehničke škole u Knjaževcu.

Prethodni članci