Sednica Skupštine Zaječara održana uprkos protestima

Sednica Skupštine grada u Zaječaru čiji je početak odložio protest počela je danas sa više od 3 sata zakašnjenja i sa više pauza od po pola sata.

Na sednici je većinom glasova izglasano objedinjavanje svih predviđenih 28 tačaka dnevnog reda koje su usvojene bez rasprave a čitav skup, protekao je uz incident.

I pored svih negodovanja, usvojen je Plan detaljne regulacije za zonu eksploatacije “Vlaška” u Malom Izvoru.

Danas je između ostalog doneta i odluka o Završnom računu budžeta grada za prošlu godinu a za novog vršioca dužnosti direktora Javnog komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“, imenovan je inženjer mašinstva Aleksandar Đokić, koji je do sada obavljao funkciju rukovodioca sektora energetike u ovom preduzeću. Na skupu je usvojen Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu. Odbornici Skupštine grada Zaječara na današnjem zasedanju usvojili su izveštaje o radu i planove rada više preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava.

Održavanju sednice Skupštine grada Zaječara, danas su predhodili protesti pokreta “Nećemo kamenolom” u Malom Izvoru i upad nekoliko njih, merdevinama preko balkona u veliku salu Skupštine grada i to pored mnogobrojnog obezbeđenja. Oni su tražili da se sa dnevnog reda povuče tačka, koja bi omogućila ukoliko bi bila usvojena, eksploataciju kamena u ovom zaječarskom selu.

Prethodni članci