Seoske sportske igre sutra na Popovoj plaži u Zaječaru

Sutra će na Popovoj plaži u Zaječaru biti održane Seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije. Sportskom savezu grada Zaječara pripala je čast da bude jedan od samo šest gradova domaćina u kojima će biti održane kvalifikacije za finale republičkih igara. Učestvuju sela sa teritorije grada Zaječara, svaka ekipa sastoji se od 15 članova, deset muškaraca i pet žena, koji će se nadmetati u 10 disciplina: 
– bacanje kamena s ramena
– nadvlačenje konopca
– obaranje ruku
– fudbal
– odbojka
– nadvlačenje štapa
– šah
– skok u dalj iz mesta
– poligon
– trčanje s preprekama
– narodno rvanje
Svečano otvaranje Seoskih sportskih igara zakazano je za 9 sati, a igre će otvoriti predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac Davor Štefanek. Dve prvoplasirane ekipe sa takmičenja u Zaječaru obezbediće plasman u veliko finale Seoskih sportskih igara, koje je zakazano za 31. avgust i 1. septembar u Rudnoj glavi kod Majdanpeka, a ekipa pobednik Seoskih igara na državnom nivou, dobiće nagradu za selo koje predstavljaju sportsko igralište.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Prethodni članci