Sinoć predstavljena Fudbalska enciklopedija Zaječara

U sali Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, sinoć je predstavljena „Fudbalska enciklopedija Zaječara“, autora Vladimira Stankovića i Dragana Ranđelovića Gagija.

Kroz oko 300 biografija trenera, igrača i ostalih aktera lokalne fudbalske prošlosti, publikacija predstavlja brojne nepoznate priče i činjenice iz istorije zaječarskog sporta.

Knjiga je, kako potpisani autori, Vladimir Stanković i Dragan Ranđelović Gagi kažu – kolektivno delo.

Na promociji su takođe govorili i Velibor Todorov, direktor Istorijskog arhiva „Timočka krajina“, ali i nekadašnji igrač FK Timoka, zatim, govorio je i Ivan Joković, takođe igrač FK Timoka i dugogodišnji predsednik kluba.

Svojim prisustvom, promociji je čast priredio i Momčilo Meda Ilić, jedna od najvećih i najupečatljivijih legendi Fudbalskog kluba Timok, koji je svoju karijeru nastavio igrajući za Crvenu zvezdu, dok je kao trener radio za čak 17 jugoslovenskih klubova, ali i u Sudanu.

Veći deo knjige vezan je za FK Timok, ali su se autori takođe prisetili i onih koju su igrali u „Kablovima“, “Putevima“, “Mladosti“ , „Kristalu“, „Železničaru“ i ostalim gradskim klubovima. U zbirci su zastupljeni mini portreti fudbalera, trenera, funkcionera, sudija, novinara, zdravstvenih radnika, ekonoma, domara, ali i navijača.

Fudbalska enciklopedija Zaječara izazvala je veliko interesovanje publike što je sinoć pokazala i ispunjena sala maltene do poslednjeg mesta.

Fudbalska enciklopedija Zaječara će 17. maja ove godine biti predstavljena i u Beogradu u Udruženju Timočana i Krajinaca.

Prethodni članci