ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru organizovala prodajnu izložbu povodom Uskrsa

Učenici i nastavnici ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru pripremili su mnogobrojne radove, koje su izložili na prodajnoj izložbi, povodom predstojećeg praznika Vaskrsa.

Na ovom bazaru izloženi su cegeri, marame, stoljnjaci, nadstoljnjaci, uskršnji dekorativni predmeti, jastuci, stalci i saksije za cveće, razne vrste saksijskog cveća u dekorativnim saksijama, svećnjaci, lampe, stalci za časopise, najoriginalnije čestitke i mnogo drugih praktičnih i dekorativnih predmeta.

„Prodajne izložbe, takozvani bazari poput ovog danas, postale su neizostavan deo našeg rada i praktikujemo ih u vreme Nove godine, Osmog marta i za Uskrs. Svake godine na časovima praktične nastave tekstilstva, mašinstva, a od skoro i cvećarstva, kao i na časovima mnogobrojnih sekcija u školi, pripremamo mnoštvo kreativnih i praktičih predmeta za prodaju. Cilj ovih izložbi je povećanje vidljivosti naših učenika i same škole u Zaječaru, direktno povezivanje i uključivanje naših učenika u društvenu zajednicu, razvijanje socijalnih veština, saradnje i svakodnevne komunikacije. Naše izložbe su uvek rado posećene, sugrađani vole radove naših učenika, a celokupan novac od prodajnih izložbi uplaćuje se na učenički račun“, istakla je Marina Todorović, defektolog ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar.

Zahvaljujući prikupljenom novcu sa prodajne izložbe, učenici ove škole sami sebi priušte sredstva za obeležavanje mature ili odlazak na ekskurziju, u zavisnosti od dogovora na Učeničkom parlamentu.

Prethodni članci