ŠOSO „Jeleni Majstorović“ u Zaječaru uručena donacija od Udruženja „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada

Udruženje građana „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada, uručilo je ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru prigodnu donaciju.

Donacija se sastoji od visokokvalitetnih Montesori materijala, proizvođača „Kockica Eco Toys“ iz Subotice, kao i slatkiše.

„Nama je izuzetna čast i zadovoljstvo što je ovo Udruženje prepoznalu našu školu i naše učenike i što su nam obogatili školu novim didaktičkim materijalima i ulepšati početak nove školske godine“, istakla je Emila Badivuk, direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Udruženje građana „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada primarno se bavi socijalnom zaštitom i podrškom deci i mladima sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom u procesu socijalne integracije i inkluzije u lokalnom drušvu.

„Ovo je naša prva poseta Zaječaru i školi ‘Jelena Majstorović’. S obzirom da smo po struci defektolozi, ovo je jedan od načina naše podrške našim kolegama u Zaječaru. Bili smo već u Beloj Palanci i sada smo došli u Zaječar. Tokom cele godine imamo bar dve akcije mesečno. Svim dobrim ljudima koji nam pomažu dodeljujemo svake godine priznanje ‘Vitez tolerancije’ i činimo ih socijalno vidljivijim“, kazao je Nebojša Nikolić iz Udruženja „Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada.

„Vitezovi osmeha“ iz Novog Sada imali su u protekle tri godine oko šezdesetak akcija. Udruženje „Vitezovi osmeha“ postoji od 2015. godine.

Prethodni članci