Sportske igre mladih 2023 održane u negotinskoj Hali sportova

Sportske igre mladih namenjene deci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju “Sportske igre mladih“ iz Beograda, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Negotin, održane su danas u negotinskoj Hali sportova. Cilj najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi je da se deci i mladima pruži alternativa svim negativnim činiocima današnjice. U Republici Srbiji vrednost projekta prepoznao je i Predsednik Aleksandar Vučić, koji je pružio svesrdnu podršku i od 2014. godine postao je visoki pokrovitelj projekta Igara i Vlada Republike Srbije.

„Opština Negotin je podržala ovu manifestaciju zato što je važna za zdrav način života i pravilan razvoj dece. Dobro je da se deca bave sportom, takmiče, izađu iz svojih soba, da se malo manje igraju na kompjuteru i malo više druže. U današnjem događaju učestvuje stotinu učenika iz naše opštine podeljenih u 16 ekipa.“, istakao je otvarajući manifestaciju Mladen Bošković, pomoćnik predsednika opštine Negotin za ekonomska pitanja i finansije.

U ekipnom takmičenju u malom fudbalu, učestvovali su devojčice i dečaci starosti 13 do 16 godina sa teritorije naše opštine. Najbolje ekipe prestavljaće našu opštinu na regionalnom i državnom takmičenju koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi.

Izvor: negotin.rs

Prethodni članci