Svečano otvoren stadion „Kraljevica“ u Zaječaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik FSS Dragan Džajić i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića i predsednika i gradonačelnika okolnih opština i gradova, svečano su otvorili novoizgrađeni fudbalski stadion „Kraljevica“ u Zaječaru. Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri stadiona koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima, uz stadione u Leskovcu i Loznici.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić obratio se prisutnima i zvanično otvorio stadion „Kraljevica“ u Zaječaru, istakavši da će reprezentacija neke utakmice igrati upravo ovde. Džajić je poželeo Zaječarcima da njihovi klubovi iz godine u godinu igraju u višim ligama.

„Bio bi greh da na tako velelepnom stadionu ne igraju najbolji klubovi države. Državni tim će svakako igrati ovde bez obzira na rezultate klubova iz Zaječara i ja vam obećavam da će i državna reprezentacija igrati neku utakmicu na ovom stadionu“, kazao je Džajić i zvanično proglasio stadion otvorenim.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara. Izgradnja je trajala dve i po godine. Nakon otvaranja stadiona u Zaječaru, predsednik Vučić uputio se u Leskovac, gde fudbaleri Srbije od 15 sati dočekuju reprezentaciju Bugarske u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Prethodni članci