,,Svi uz šampione“ – Dečija olimpijada

Povodom predstojećih Olimpiskih igara u Brazilu, Urban sport, Grad Zaječar i Sportski savez grada Zaječara uz pomoć, kompanija zvaničnih sponzora olimpiskog tima Srbije, organizuje „ dečiju olimpijadu“  na montažno- demontažnim terenima opremljenim podlogama, ozvučenjem, martinelama, voditeljem, sudijama, tehničkim osobljem, a sve u cilju razvoja sporta i sportske kulture i uključivanja sve većeg broja mladih da se bave sportom, sa motom ,,Svi uz šampione“. Olimpijada se sastoji od 8 sportova i nekoliko igrica za publiku. Učešće u takmičarskom delu uzeće, u ženskoj i muškoj konkurenciji,  deca do 12 godina (u svim sportovima osim u fudbalu, gde ce nastupiti devojcice do 15 godina), a u revijalnom svi ostali. Sportovi se razlikuju od standardnih po pravilima koja su prilagođena mestu i terenu odrdžavanja događaja:
Fudbal 3na3, mini rukomet3+1, mini košarka 3na3, na dva koša, odbojka 2na2, streettenis 1na1, futnet (tenis fudbal)2na2, šah ulični sa velikim figurama i skok u dalj iz mesta.
Obezbezbeđene su nagrade za pobednike turnira.U grad će biti unešena Olimpiska baklja, koja će goreti sve vreme takmičenja i koju će nositi jedan srpski olimpijac i jedan mali sportista iz grada domaćina. Pobednici u svim sportovima učestvovaće na velikom finalnom turniru koji će biti održan u Beogradu. Dečija olimpijada u našem gradu biće održana od 18.05.2016. god. na gradskom trugu sa početkom u 12.00 časova.

Prethodni članci

Leave a Comment