Timočki omladinski centar: Poziv mladima za prijavu za učešće u simulaciji rada Saveta za mlade

Timočki omladinski centar Zaječar organizovaće u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije simulaciju rada Saveta za mlade.

Simulacije će KOMS u partnerstvu sa svojim organizacijama članicama organizovati u 4 grada u Srbiji, te će tako pored Zaječara ove simualcije biti održane u Nišu, Kragujevcu i Brusu.

„Ukoliko si mlada osoba iz Zaječara i imaš između 15 i 30 godina, a zanima te rad Saveta za mlade, pozivamo te da se prijaviš za Simulaciju rada Saveta za mlade”, poručuju iz Timočkog omladinskog centra.

Ideja same simulacije je da približi mladima oblast delovanja rada Saveta za mlade, kao i da pokaže značaj učešća upravo mladih u njihovom radu i u donošenju odluka kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Svako ko želi može se prijaviti popunjavanjem kratke onlajn forme na ovom linku.

Rok za prijave je 20. maj 2022. godine.

Nakon zatvaranja poziva uslediće obaveštenje o rezultatima. Nakon toga se očekuju sesije i sastanci pripreme sednice.

Planirano je da simulacija bude realizovana jedan dan u periodu od 6 do 10. juna i trajaće 90 minuta.

Šta je to Savet za mlade?

Savet za mlade je savetodavno telo pri jedinici lokalne samouprave koje podstiče i usklađuje aktivnosti u vezi sa razvojem, ostvarivanjem i sprovođenjem omladinske politike i predlaže mere za njeno unapređivanje.

Savet za mlade postoji i na nacionalnom nivou, pri Vladi Republike Srbije.

Savet za mlade Republike Srbije pored predstavnika ministarstava, udruženja građana, uglednjih stručnjaka iz oblasti omladinske politike, čini i 15 mladih iz cele Srbije i to upravo zahvaljujući Krovnoj organizaciji mladih Srbije.

Simulacije rada Saveta za mlade na lokalu realizuje udruženje TOC zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije u okviru projekta „Mladi za aktivne savete” koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Prethodni članci