Timok i Rad podelili bodove pod Kraljevicom

Na Gradskom stadionu u Zaječaru, po idealnom vremenu za igru, danas su odmerili snage fudbaleri domaćeg Timoka i dojučerašnjeg superligaša Rada u 9. kolu Prve lige Srbije. Nedeljno popodne izmamilo je oko 800 ljubitelja fudbala a u Zaječar je došlo i 20-tak navijača Rada koji su na momente bili znatno glasniji od Timokovih popularnih „otrova“. I danas su zaječarci, kao i u prethodnim mečevima na svom terenu, krenuli snažno i ofanzivno a kako je odmicala utakmica tempo je padao.

Prvu pravu priliku na meču imali su igrači Timoka preko Marka Milenkovića koji je snažno šutirao sa 20-tak metara u okvir gola ali mladi Nikola Đurković, golman Rada je odlično intervenisao. Trener Vojkan Rajčić je već u 15. minutu bio primoran da izvrši prvu izmenu jer se povredio Marko Golubović, najveće ovogodišnje pojačanje Timoka, a umesto njega na teren je izašao iskusni Ivica Jovanović. U 23. minutu šut Ivana Dragićevića sa ivice šesnaesterca pod prečku ponovo brani golman Rada. Gosti sa Banjice su uzvratili u dva navrata 36. i 38. minutu ali su udarci Bogdana Mandića bili lak plen za kapitena Timoka Aleksandra Jovanovića.

Igrao se 41. minut kada je aut, kao nogom, izveo Ivan Božović u srce šesnaesterca, Miloš Cvetović je glavom prebacio do Ivana Dragićevića koji takođe glavom šalje loptu u mrežu za 1:0 i veliku radost zaječaraca pod Kraljevicom. Svi su mislili da će se ovim rezultatom otići na odmor ali u trenutku kada je četvrti sudija Stefan Đokić pokazao da će se igrati još jedan minut nadoknade, brzonogi Luka Gojković je ukrao loptu desnom beku Timoka Marku Cvetkoviću, probio po levoj strani i dodao do Bogdana Mandića koji sa peterca šalje loptu u mrežu za izjednačenje 1:1.

U drugom poluvremenu umesto Nenada Kačara u redove Timoka na poziciji desnog krila ušao je tamnoputi nigerijac Nnaji Kingsley Chukwuebuka koji je odmah napravio vidnu razliku. U 47. minutu sam je prošao po desnoj strani predriblao dva-tri igrača Rada ušao u šesnaesterac i šutirao, lopta se odbila do najboljeg strelca zaječaraca Ivana Dragićevića koji sa pet-šest metara na prazan gol šutira levom nogom visoko preko prečke. Propala je najizglednija šansa za novo vođstvo domaćih fudbalera. U narednom napadu još jedna prinudna izmena, nakon samo 9 minuta na terenu nigerijac Nnaji Kingsley Chukwuebuka se povredio a umesto njega je ušao Igor Pantić. Do poslednjeg sudijskog zvižduka se ništa značajnije nije dogodilo jer je znatno pao „tempo“ igre. Još nekolicina domaćih fudbalera se povredilo do kraja utakmice u nekim bezazlenim startovima što govori da i posle 8 odigranih kola puleni Vojkana Rajčića nisu najspremniji za svih 90 minuta. Igrači Rada su od 70. minuta konstantno napadali, pokazavši veću želju za pobedom.

TIMOK 1919 – RAD 1:1 (1:1)

ZAJEČAR: Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 800. Glavni sudija Aleksandar Lukić (Valjevo), pomoćnici Milan Pešović (Kraljevo) i Ilija Novaković (Guča). Strelci: Ivan Dragićević u 41. minutu (Timok 1919) i Bogdan Mandić u 45. minutu (Rad). Žuti kartoni: Nenad Kačar, Ivica Jovanović, Miloš Cvetković (Timok 1919) i Danilo Bacanović (Rad)

TIMOK 1919: A. Jovanović, Marko Cvetković (Anđelović), Dragićević, Kačar (Nnaji Kingsley – Pantić), Božović, Blagojević, Milenković, Rošević, Miloš Cvetković, Golubović (I. Jovanović), Mitrović
RAD: Đurković, Stević,Vučićević, Molisavljević,Gojković, Mrđa (Bacanović), Đurđević, Mandić (Nović), Radivojević, Gašić (Stanojević), Zeljajić (Blažić)

Prethodni članci