Timok sutra dočekuje Mačvu a omladinci u jutarnjem terminu Jagodinu

Fudbaleri Timoka sutra na Gradskom stadionu pod Kraljevicom dočekuju šabačku Mačvu u okviru 13. kola Prve lige Srbije. Zaječarci su trenutno u seriji poraza i u poslednja pet meča su osvojili samo jedan bod što je dovelo do smene trenera Vojkana Rajčića. Na njegovo mesto došao je Tomas Vasov bivši igrač Timoka, Borca iz Čačka, belgijskog Genta i kineskog Šangaja. Vasov je po završetku fudbalske karijere nastavio da radi kao trener u čačanskom Borcu, Mladosti iz Lučana i Kosovskoj Mitrovici. Timok je nakon 12 kola u donjem delu tabele na 13. mestu sa osvojenih 11 bodova. Ispod njih je Grafičar sa 10 bodova i dve utakmice manje kao i Zlatibor sa 9 bodova i jednom utakmicom manje. Na začelju je ubedljivo novosadski Kabel sa svega 6 boda. Mačva je prošlogodišnji superligaš i ima ambicije da se vrati u najelitniji rang takmičenja Super ligu Srbije. Nakon 12 kola šapčani se nalazi na visokom 5. mestu, osvojili su 21 bod i imaju utakmicu manje. Iz Stručnog štaba zaječarskog prvoligaša poručuju da nema predaje i da će u subotu krenuti ofanzivno od prvog minuta kako bi ostvarili četvrtu pobedu i stigli do nova tri boda. Za glavnog sudiju meče delegiran je Saša Ranisavić iz Sremske Mitrovice a pomoćnici će mu biti Marko Živković iz Kragujevca i Marko Hrutka iz Beograda.

Tomas Vasov, trener Timoka 1919

Omladinska selekcija Timoka će takođe sutra, u jutarnjem terminu od 10 sati na terenu br. 2, ugostiti vršnjake iz Jagodine. Jagodinci su na trećem mestu sa osvojenih 15 bodova dok zu zaječarci šesti sa 10 bodova. Pobeda bi dobrodošla Timoku kako bi ostvarili svoj cilj, osigurali opstanak i zauzeli jedno od prva pet mesta koja na proleće vode u Play OFF i takmičenje sa ekipama iz Prve omladinske lige „Grupa JUG“. U zavisnosti da li će biti u protokolu za utakmicu Prvog timu na meču protiv Mačve, omladinski tim Caleta Smiljkovića mogu pojačati i prvotimci koji imaju pravo nastupa i za omladince Ognjen Nikolić (2002), Veljko Ranđelović (2003), Miloš Stajković (2002) i Nenad Kačar (2002). Iz kadetskog tima takođe ima igrača koji mogu igrati a neki su već upisali minute u omladinskoj ligi Rastko Nikolić (2005), Vladimir Kuzmanović (2005) i Luka Bogojević (2006).

Kadeti u nedelju od 14 sati gostuju prvoplasiranoj Jagodini dok pioniri i petlići igraju protiv vršnjaka iz paraćinske ekipe Trio. Utakmice u Paraćinu počinju u 13:00 (pioniri) i u 15:00 (petlići).

Prethodni članci