Timok upalio motore, Dabić izvršio prozivku

Na Gradskom stadionu pod Kraljevicom u Zaječaru prozivkom igrača zvanično su započete pripreme igrača FK „Timok 1919“. U prisustvu sportskog direktora Ivana Vučkovića i predsednika kluba Branimira Đorđevića, novi trener Jovan Dabić – Daba održao je sastanak sa igračima na kojem je jasno naveo šta se od njih očekuje i koje su ambicije kluba u Srpskoj ligi „Istok“. Dabiću će kao i prethodne sezone pomoćnici biti zaječarski treneri, Goran Goća Stanković i Miroslav Trujkić kao i trener golmana Ivan Đorđević – Borota.

Goran Stanković i Jovan Dabić

Sudeći po današnjem odzivu igrača, zaječarci neće imati brige oko „bonusa“. Propozicije Srpske lige nalažu da ekipa mora u startnoj postavi imati dvojicu igrača 2003. i mlađi i moraju biti na terenu najmanje jedno poluvreme. Do kraja nedelje očekuje se dolazak još 6-7 iskusnih igrača sa strane a definitavan sastav ekipe znaće se tek za desetak dana. Pripreme će biti obavljene u Zaječaru na terenima na Kraljevici a do prve prvenstvene utakmice ima nešto više od mesec dana.

Ivan Đorđević trener golmana, Milan Petrović i Nemanja Markov

Što se kontrolnih mečeva tiče iz Stručnog štaba FK Timoka poručuju da su dogovori u toku sa nekoliko klubova iz okruženja a datume odigravanja utakmica će saopštiti naknadno. Osim Gradske uprave Grada Zaječara, koja je u predhodnom periodu finansirala FK Timok, počeli su pregovori sa menadžmentom jedne veoma moćne kompanije koja bi u narednom periodu bila Generalni sponzor jednog od najstarijih klubova na istoku Srbije.

Radovi na izgradnji novog i modernog fudbalskog stadiona po standardima UEFE, sa reflektorima i pokrivenim tribinama za 8200 mesta privode se kraju a svi ljubitelji fudbala u Zaječaru očekuju da će Timok u novom hramu fudbala zaigrati kao prvoligaš.

Prethodni članci