Zaječarski Timok 1919 ponovo u Srpskoj ligi

Fudbaleri Timoka 1919 spustili su zavesu na sezonu 2023/24 u Zoni „Istok“ i kao prvoplasirani će od jeseni igrati u srpskoligaško društvo gde su se tokom 105 godina postojanja najviše puta i takmičili. Danas je na Gradskom stadionu pod Kraljevicom odigrano poslednje 30. kolo a zaječarci su pobedili OFK Zlot rezultatom 8:1. Ova utakmica nije imala rezultatski značaj tako da osim devet golova u mreži nismo videli neku kvalitetnu igru.

Aleksandar Jovanović i Vladan Gašić

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Zoran Ignjatović, Predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije i Vladan Gašić, potpresednik FSRIS i Predsednik FK Trayal-a čestitali su igračima Timoka i dodelili medalje. Zatim je Zoran Ignjatović uručio Rastku Nikoliću pehar za najboljeg strelca Zone „Istok“ koji je postigao 32 pogodaka a Vladan Gašić je kapitenu Timoka golmanu Aleksandru Jovanoviću predao pehar za osvojeno 1. mesto u Zoni „Istok“ za sezonu 2023/24.

Rastko Nikolić i Zoran Ignjatović

Od naredne sezone na novom modernom stadinu „Kraljevica“, OFK Beograd će kao domaćin igrati mečeve Super lige Srbije a ljubiteljima fudbala u Zaječaru ostaje nada da i Timok 1919 kao novi srpskoligaš svoje utakmice igra na ovom velelepnom objektu isto kao što Dubočica igra Prvu ligu Srbije u Leskovcu i Loznica Srpsku ligu „Zapad“ u istoimenom gradu.

FK Timok 1919
Proslava sa navijačkom grupom „Otrovi“

TIMOK 1919 – OFK ZLOT 8:1 (5:0)

ZAJEČAR. Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Matejić (Niš), pomoćnici Mladen Veselinović (Knjaževac) i Matija Nikolić (Bor). Strelci: Stamenković u 11., 41. i 74., Ilić u 12. i 22., Bogojević u 15., Zdravković u 64. i Rastko Nikolić u 79. minutu.(Timok 1919) i Đurđević u 48. minutu (Zlot)

TIMOK 1919: Jovanović (Jović), Ilić (Božinović), Petrović, Mladenović (Milojić), , Antunović, Rangelov (Jeremić), R. Nikolić, Ramadani, Bogojević, Stamenković, Mašić (Zdravković)
ZLOT: Vanucić, Ilić, Strahinjić, Krpetić, Dimitrijević, Žuržević, Jović, Vesić, Siminjesković, Đurđević, Jotić

Prethodni članci