Titulu Prve harmonike Srbije u Sokobanji ponela je Milena Minić iz Oreovice

Završen je 58. Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2021.”, a titulu Prve harmonike ponela je Milena Minić iz Oreovice.

Tokom tri festivalska dana u Sokobanji, takmičilo se 120 harmonikaša iz zemlje i okruženja, u šest kategorija. Za ovo takmičenje u predkvalifikacijama prijavilo oko 350 izvođača. „Za ovu titulu harmonikaši se spremaju celoga života, od malih nogu i najveći je u regionu je koji potvrđuje uspeh”, rekla je Milena, koja je bila jedina devojka u žestokoj konkurenciji učesnika suprotnog pola. Pobednik u svakoj od šest kategorija dobio je profesionalnu harmoniku na poklon.

58. festival harmonike u Sokobanji počeo je 12. avgusta, nastupom Borisa Milića iz Grdelice, Prve harmonike Srbije 2019. i koncertom Svetlane Cece Ražnatović. U petak, 13. avgusta na Velikoj sceni kompleksa „Vrelo” nastupili su pobednici mlađih kategorija takmičara i grupa „Legende”, a poslednje večeri, pored harmonikaša starijih kategorija, briljirale su i dive narodne muzike, Merima Njegomir i Snežana Đurišić, u pratnji orkestra Ivana Makevića.

Prethodni članci