TOC poziva mlade da se prijave na obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju HIV-a

Timočki Omladinski Centar raspisao je poziv za mlade iz Zaječara za prijavu na obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju HIV-a.

Cilj obuke je da mladima iz Zaječara, uzrasta od 15 do 18 godina pruži neophodna znanja na temu prevencije HIV-a i AIDS-a, kako bi oni nakon treninga sproveli vršnjačke edukacije u srednjim školama u Zaječaru, u okviru kojih bi preneli stečena znanja o prevenciji HIV-a i AIDS-a prenosili svojim vršnjacima.

– Želiš da naučiš više o HIV-u i sidi?

– Želiš da znaš kako se HIV prenosi?

– Želiš da znaš kako da se zaštitiš od HIV-a?

– Želiš da radiš na prevenciji HIV-a u svojoj lokalnoj zajednici?

– Želiš da stečeno znanje preneseš svojim vršnjacima, kako bi se i oni znali kako da se zaštite od HIV-a?

Ko može da se prijavi:

Na konkurs se mogu prijaviti mladi uzrasta 15 do 18 godina iz Zaječara, koji žele da postanu vršnjački edukatori. Ukoliko imaš motivaciju, želju za novim znanjima, komunikativan/a si, kreativan/a si, vodiš se principima tolerancije i ne diskriminacije, spreman/a za timski rad i spreman/a da preneseš stečena znanja pozivamo te da se prijaviš i budeš vršnjački edukator/ka u TOC-u za oblast HIV/ADIS-a.

Kako se prijaviti:

Možeš se prijaviti popunjavanjem kratke online forme. Rok za prijave je 28. februar 2023. godine.

Nakon zatvaranja poziva obavestićemo vas o rezultatima selekcije učesnika, a učesnici koji budu prošli prvi krug selekcije, biće pozvani na dodatne individualne razgovore.

Prethodni članci