TOC Zaječar: Okrugli sto “Dan odgovorne javne uprave”

Sutra, 28. novembra, u Prostoru za POMAK (ul. Generala Gambete 44, 8. sprat, Zaječar) biće organizovan Okrugli sto na temu “Dan odgovorne javne uprave”. Početak je u 11 sati.“Dan odgovorne javne uprave” osmišljen je kroz dve panel diskusije. Prva panel diskusija će biti posvećena kampanji “Ja u centru pažnje”,koja je deo projekta “Partnerstvom do dobre JAvne uprave”, koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji I Centar za evropske polite , uz finasijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta javnih usluga koje se finansiraju novcem poreskih obveznika. S tim u vezi u sklopu prve panel diskusije biće prezentovani rezultati istraživanja zadovoljstva građana uslugama u zdravstvu, policijskoj I školskoj upravi, kao I predstvaljanje metoda pobojšanja rada u reformi javne uprave.

Druga panel diskusija biće posvećena učešću građana u formiranju lokalnih budzeta, gde će svoje rezultate I zapažanja na ovom polju, kroz projekat “Mediji, lokalna samouprava I organizacije civilnog društva za odgovorne javne finasije” , podeliti predstavnici Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Teme reforme javne urave, kao i učestvovanje građana u kreiranju lokalnih budzeta prepoznate su kao suštinske u kreiranju stabilnog I otvorenog demokratskog društva.

 

Za sve dodatne infromacije možete se obratiti koordinatoru projektnih aktivnosti, Milanu Stanojeviću na mail milan.stanojevic@toc.rs

Prethodni članci

Leave a Comment