Tradicionalnim koncertom “Veče pod zvezdama“ po peti put svečano otvoren Kamp klasične muzike

Sinoć je na Feliks Romulijani tradicionalnim koncertom “Veče pod zvezdama“ po peti put svečano otvoren Kamp klasične muzike. Tokom pet godina trajanja kamp je ugostio oko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora. Kamp predstavlja jedan od najznačajnih projekata Srpskog muzičlkog centra i njegov je cilj podrška mladim talentima kao i razvoj klasične muzike.

O značaju koji ovaj kamp ima u muzičkom životu Srbije i Zaječara govorili su Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra, Stanoje Jovanović umetnički direkror kampa i  Maja Živić, direktorka Muzeja. nPublika je u izvanrednoj atmosferi imala prilike da uživa u klasičnim kompozicijama u izvođenju Ljubiše Jovanovića, flauta, Vera Ogrizović, gitara, Marko Josifoski, violina, Milan Dujmović, gitara i Uki Ovsakainen kao korepetitor.

U subotu 18. avgusta u 19 časova ljubitelji klasične muzike biće u prilici da uživaju u koncertu klase klavira koji će biti održan u sali Pozorišta, a u nedelju 19. avgusta biće održan završni koncert polaznika Kampa u sali Muzičke škole. Organizatori Kampa klasične muzike su Srpski muzički centar, Osnovna škola za muzičko vaspitanje ‘’Stevan Mokranjac’’, Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu ‘’Zoran Radmilović’’ Zaječar, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Prethodni članci