Trkulja drži čas polaznicima muzičkih radionica u okviru Festivala instrumentalne tradicije Balkana u Grljanu

Slobodan Trkulja, poznati muzičar, instrumentalista, kompozitor i pevač etno muzike, održaće u petak, 14.avgusta, čas sa polaznicima muzičkih radionica organizovanih u okviru Festivala instrumentalne tradicije Balkana u Grljanu.
Početak je u 13 satu u OŠ „Desanka Maksimović“ u Zaječaru. Trkulja će nastupiti na otvaranju manifestacije, od 20 sati, na bini ispred Doma kulture u Grljanu. Prve festivalske večeri u programu učestvuju i: Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“, Orkestar „Zlatne trube“ i Škola folklora „Kolo“ Knjaževac. Publici će se predstavviti i izvođači na tradicionalnim instrumentima.
Posetioci mogu tokom dana razgledati izložbe slika, domaće radinosti i proizvoda od meda, i prisustvivati od 17 sati tribini o sviranju na tradicionalnim instrumentima. U subotu, druge večeri 32.Festivala instrumentalne tradicije Balkana, osim instrumentalista na fruli, dvojnicama, duduku, kavalu, okarini, gajdama i rikolu, nastupiće i gosti iz Rumunije, članovi Kulturno umetničkog društva „Kolo“ iz Arada. Organizatori su MZ Grljan i Cekit, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Prethodni članci

Leave a Comment